+31619850915
Live gemaakte Millefoglie traditionele Italiaanse bruidstaart met verse bosvruchten bij Landgoed Rhederoord in Rheden, vastgelegd door Maxime Beerkens Fotografie

Er zijn taarten, bruidstaarten… en dan is er de Live Millefoglie ai frutti di bosco.

Een bruidstaart die ik niet zomaar maak. Een bruidstaart die het seizoen omarmt, die vraagt om geduld, aandacht én het allerbeste zomerse rode fruit. Daarom maak ik deze klassieker maar een paar maanden per jaar, alleen als de natuur op haar mooist is tussen eind April (de aardbeien) en eind oktober, maar ook afhankelijk van de temperatuur.

Live gemaakte Millefoglie Italiaanse bruidstaart met verse bosvruchten bij Kasteel de Hoogenweerth Maastricht, vastgelegd door Valerie Fotografie en Michelle Legt Vast

Want een Millefoglie is pas écht Millefoglie als de frambozen hun heerlijke parfum hebben, de blauwe bessen barsten van smaak, de bramen hun intense donkerpaarse kleur hebben en de aardbeien drippen op je handen bij de eerste hap. En hiervoor vertrouw ik ieder jaar op Bormans Zachtfruit BV, een familiebedrijf dat me elke keer weer weet te verrassen met rode vruchten van ongeëvenaarde kwaliteit. Wat hun fruit bijzonder maakt? Het draagt het Prestige-keurmerk, een erkenning voor telers die op duurzame én smaakvolle wijze telen. Alleen het beste, met liefde en vakkennis geoogste fruit komt door deze selectie.

Waarom is de Millefoglie bruidstaart seizoensgebonden?

We leven in een wereld waarin alles altijd beschikbaar lijkt maar in mijn patisserie werk ik bewust anders. Ik laat me leiden door de natuur. Zomerfruit dat in januari uit een vliegtuig komt, smaakt gewoon niet hetzelfde als bessen die net geplukt zijn op Limburgse bodem op een warme zomerdag.

Voor een Millefoglie heb je die echte smaakexplosie nodig. De knapperigheid van de vers gebakken bladerdeeg , de romige en zachte vanille crème… en dan dat fruit, het beste fruit! Rijp, sappig, friszuur en ook zoet, een ware symfonie in iedere hap. Het wordt vingers likken, beloofd!

En dus zeg ik elk jaar weer: deze taart is er alleen als de vruchten hun topmoment bereiken. Meestal vanaf begin mei tot begin november. Kort maar heerlijk.

Mijn bijzondere Live Millefoglie versie van een klassieker

De Italiaanse Millefoglie is de zus van de Franse millefeuille, een bruidstaart opgebouwd uit laagjes bladerdeeg en vanille crème, afgewerkt met rood fruit en poedersuiker. Afhankelijk van wat er geoogst wordt, kan een mix van frambozen, bramen, blauwe bessen en aardbeien zijn.

Ik werk nooit met ingevroren vruchten of kant-en-klare bladerdeeg. Alles wordt speciaal voor jullie  gebakken. Zo blijft het bladerdeeg krokant en de room heel romig.

En voor bruiloften? Dan maak ik graag de Millefoglie op locatie af met een Live Show zodat het niet alleen perfect smaakt, maar ook prachtig oogt als pronkstuk op jullie tafel, een echte statement bruidstaart.

Een zomertaart om van te dromen, niet te zoet en niet te zwaar, uitzonderlijk vers en heerlijk, een bruidstaart speciaal voor jullie en al jullie gasten live gemaakt.  

De Millefoglie ai frutti di bosco is meer dan een taart, een bruidstaart waarvoor zelfs de Italianen zeggen: “che maravilla!”